Mangler du udstyr til din hest?

Vidste du, at heste har været domesticeret i over 5000 år? Eller at den gennemsnitlige hest har omkring 206 knogler i sit skelet? Her er 5 sjove fakta om vores hestevenner, som du måske ikke vidste!

Blog Body:

1. Hesten er planteæder, hvilket betyder, at dens kost hovedsageligt består af planter. I modsætning til hvad mange tror, spiser heste faktisk ikke hø. I stedet spiser de græs. Hø er simpelthen tørret græs, som bruges til at fodre heste, når der ikke er græs til rådighed, f.eks. om vinteren

2. Selv om de er planteædere, har heste en mave med fire kamre, der ligner den hos drøvtyggere (drøvtyggere). Magen gør det muligt for heste at fordøje cellulose, som er en type plantefibre, der findes i græs

3. Hestens fordøjelsessystem er utroligt effektivt; de kan fordøje op til 1 % af deres kropsvægt i føde hver dag!

4. En hest lever i gennemsnit mellem 25 og 30 år, men nogle heste kan leve helt op i 40’erne

5. Der findes over 350 hesteracer i verden. Den største hest, der er registreret, var en Shire-hest ved navn Big Jake, som var imponerende 20 hænder (6 fod og 10 tommer!) høj og vejede næsten 3000 pund!

Uanset om du er en erfaren rytter eller bare nysgerrig på disse storslåede væsner, håber vi, at du nød at lære disse sjove fakta om heste!

Mangler du udstyr til din hest, så kan du læse mere via Rytterhjørnet, og finde alt, hvad din hest kunne stå og mangle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *