Fyrværkeri og krudt har været brugt i Danmark i århundreder. Krudtet blev først brugt til krigsførelse og senere til jagt og sport. Den første registrerede brug af fyrværkeri i Danmark var i 1429, da det blev brugt til at fejre brylluppet mellem kong Erik af Pommern og Philippa af England. Siden da er fyrværkeri blevet brugt til at fejre en lang række forskellige lejligheder, lige fra kongelige bryllupper til nationale helligdage. I de seneste år har der været en stigende interesse for at bruge fyrværkeri til private fester og fejringer. Dette har ført til en betydelig stigning i salget af fyrværkeri i Danmark. Der er dog strenge love for brugen af fyrværkeri, og alle brugere skal have en tilladelse fra myndighederne. Fyrværkeri må kun bruges på bestemte dage og tidspunkter, og det skal affyres mindst 50 meter fra bygninger og mennesker.
På trods af disse restriktioner er fyrværkeri fortsat populært i Danmark, og det vil helt sikkert fortsat være en vigtig del af den danske kultur i mange år fremover. Besøg krudtteltet.dk og se deres store sortiment.
I Danmark bruges fyrværkeri til at fejre en lang række forskellige lejligheder. Det mest populære tidspunkt at bruge fyrværkeri på er nytårsaften, hvor det bruges til at byde det nye år velkommen. Andre populære lejligheder er påske, 1. maj, grundlovsdag og jul. Fyrværkeri bruges også ofte ved private fester og fejringer, f.eks. bryllupper og fødselsdage. Dog skal man have tilladelse til at affyre fyrværkeri på andre tidspunkter end til nytår. Til nytår er der også begræsninger på både køb og affyring af fyrværkeri.