Alt om Malta

Malta er et lille ø-land beliggende i Middelhavet. Det ligger ca. 80 km syd for Sicilien og 333 km nord for Libyen. Malta har en befolkning på over 475.000 mennesker, hvilket gør det til et af de mest tætbefolkede lande i verden. De officielle sprog på Malta er maltesisk og engelsk, selv om maltesisk er det nationale sprog

Malta er et populært turistmål på grund af det varme klima, det klare vand og de historiske seværdigheder. Landet er også kendt for sin produktion af kalksten, som bruges til byggeri og som kilde til calciumcarbonat.

Malta har været beboet siden omkring 5900 f.Kr. De første bosættere på øen var bønder fra Sicilien, som krydsede over på flåder lavet af rør og træstammer. Fønikiske handelsmænd begyndte at besøge Malta omkring 800 f.Kr. og grundlagde bystaten Maleth på øens nordøstkyst.

Romerriget erobrede Malta i 218 f.Kr. under den anden puniske krig. Øen var en vigtig strategisk base for romerne, og den blev brugt til at sende politiske fanger i eksil. Efter Romerrigets fald blev Malta styret af en række arabiske dynastier, indtil den blev erobret af normannerne i 1091.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *